It-virksomhed giver medarbejderne fri hver fredag - til samme løn

It-virksomhed giver medarbejderne fri hver fredag - til samme løn

It-virksomhed giver medarbejderne fri hver fredag - til samme løn: Sådan når vi det samme på 30 timer
It-virksomhed i Odense arbejder systematisk for mere effektive arbejdsdage- og metoder.


Arbejd 30 timer om ugen og få løn for 37 timer.

Det lyder næsten for godt til at være sandt, men ikke desto mindre er det virkeligheden hos it-virksomheden Abtion, hvor 42 af de 43 medarbejdere kun arbejder 30 timer om ugen fordelt på fire arbejdsdage, men får løn for et almindeligt fuldtidsjob.

2 - Rød lampe


Brug Luxafor til at gennemfører 4-dages arbejdsuge.

Samtidig med at Abtion startede på en firedages arbejdsuge i september, påbegyndte de også en ny arbejdsform kaldt pomodoro, som går ud på, at man arbejder i intervaller.

Man holder fokus på sit arbejde i 25 minutter, og i den tid vil en lampe lyse rødt. Derefter holder man fem minutters pause, hvor en lampe så vil lyse grønt. Det gør man fire gange, og derefter udløser det en halv times pause.

Martin Carlsen sidder med projektledelse i Abtion og er vant til at forstyrre sine kollegaer med forskellige spørgsmål løbende. Så den nye arbejdsform skal helt klart tillæres, fortæller han.

- Man skal virkelig, virkelig fokusere på, at man ikke må forstyrre. Nu er du nødt til at respektere, at når en lampe er rød, så går du ikke derhen, siger han.

For udvikler Aris Kuckovic har det også taget tid, før den nye ordning har givet mening.

- Jeg synes, det var svært at komme ind i det. Jeg kunne sidde i flere timer uden at tage en pause, men mod enden var det svært at koncentrere sig, siger han og fortsætter:

- Så jeg synes, det var noget af en forandring, men det giver godt nu.

Klik her for at læse hele artiklen.