Hjælp til at forebygge stress på arbejdspladsen

Hjælp til at forebygge stress på arbejdspladsen

Læser Hjælp til at forebygge stress på arbejdspladsen 4 minutter Næste Undskyld, må jeg forstyrre dig et øjeblik?

Forebyggelse af stress har et stort fokus på mange arbejdspladser, og det er et af de områder, hvor vi hos Luxafor med vores produkter meget gerne vil hjælpe. Derfor har vi i denne artikel samlet en række gode teknikker og metoder, som kan hjælpe med at forebygge stress på arbejdspladsen.

Busylight

Hvad er en busylight? Det er en ikke-forstyrre-lampe (kan også kaldes en optaget-lampe), som sættes på skærmen, på computeren, på reolen eller på skrivebordet, og så kan den vise, om man er disponibel eller ikke ønsker at blive forstyrret. En busylight skal sættes, hvor den skaber blikfang, så dine kollegaer hurtigt kan se, om du vil forstyrres eller ej.

En busylight kan også sættes ved døren udenfor et mødelokale, så alle kan se, at mødelokalet er optaget, dermed sikres et uforstyrret møde.

Når du får ro til at arbejde og ikke hele tiden bliver forstyrret, kan det forebygge stress, fordi du arbejder mere effektivt. Ved brug af en busylight (ikke-forstyrre-lampe) får du et uforstyrret fokus, hvor du effektivt kan prioritere din tid – og du kan forebygge stress og forbedre produktiviteten.

Luxafors Flag eller Luxafor Orb er begge en busylight, der kan hjælpe dig til en uforstyrret arbejdsdag.

Pomodoro-teknikken

Navnet er specielt, men ”pomodoro” er italiensk for tomat, som Pomodoro-teknikkens navn kommer af. Et ”tomat-ur” er det samme som et æggeur; et ur, du stiller, når skal tage tid på maden.

Og hvad har æggeuret så med dit kontorarbejde at gøre? Det kommer i spil med Pomodoro-teknikken, hvor man vælger en opgave og sætter et ur til at tælle ned fra 25 minutter. I de 25 minutter må man kun lave den opgave. Dermed tvinges du til at arbejde koncentreret i 25 minutter – og man ved præcist, hvornår man må ”slappe af” igen. Pomodoro-teknikken kan tilpasses alt efter, hvor lange intervaller, du vil arbejde i – men vigtigst af alt, så minder Pomodoro-teknikken dig også om, at du skal holde pauser. På den måde kan du holde koncentrationen hele dagen.

Man kan med Pomodoro-teknikken inddele sin dag i flere pomodori – det vil sige 25 minutters arbejde, 5 minutters pause, 25 minutters arbejde etc. Efter 4 perioder tager man en længere pause, f.eks. på 20 minutter.

Kort og godt: Med Pomodoro-teknikken tager du et aktivt valg om at holde fokus – og du kan derefter holde pause med god samvittighed og arbejde effektivt. Og det bidrager også til at forebygge stress.

Luxafors Pomodoro Timer kan du effektivt styre din tid i løbet af din arbejdsdag.

Eisenhower-modellen

”Det, der er vigtigt, haster sjældent, og det, der haster, er sjældent vigtigt."

Ordene kommer fra USA's 34. præsident, Dwight D. Eisenhower, og det er ham, modellen har fået sit navn efter. Og den model er også god at have i baghovedet, når du skal prioritere dine opgaver – og dermed også din tid – så du bruger din arbejdstid optimalt.

Modellen hjælper med at finde ud af, hvilke opgaver der skal prioriteres, og hvilke der skal helt ud. Den ene akse illustrerer, om opgaverne er vigtige, mens den anden illustrerer, om de haster. Der er dermed 4 forskellige kategorier, som du kan inddele opgaverne i.

Prøv at teste den med nogle af dine opgaver, og se om du på en bedre og mere effektiv måde, kan prioritere dine opgaver. Til at hjælpe med at skabe et effektivt arbejdsrum, kan du også bruge en busylight eller et af vores andre produkter.