Undskyld, må jeg forstyrre dig et øjeblik?

Undskyld, må jeg forstyrre dig et øjeblik?

Vi kender det alle sammen: vi sidder fordybet i en opgave, så kommer en kollega og spørger ”Må jeg forstyrre dig et øjeblik” – og nej, det må han/hun faktisk ikke, men nu er det jo sket, så pyt da.

Og hvad så bagefter…? Så tager det et stykke tid, inden man lige er tilbage, hvor man kom fra i opgaven. Og det er simpelthen ikke godt for hverken den enkelte, for medarbejdernes produktivitet eller for virksomhedens resultater.

Et studie udført på University of California viser, at videns medarbejdere i gennemsnit bliver forstyrret hvert tredje minut. Og det kan føre til, at vi spilder tiden. En af årsagerne til spildtid er, at det tager op til 20 minutter at vende tilbage til en opgave, efter at man er blevet forstyrret. Så det lille øjebliks forstyrrelse er pludselig blevet til 20 minutter!

Undgå unødvendige afbrydelser

En af de mest effektive måder at undgå afbrydelser på, er ved at bruge en busylight (eller ikke-forstyrre-lampe). Brug af busylight kan hjælpe med at skabe et godt og effektivt arbejdsmiljø uden uønskede forstyrrelser på kontoret – også på storrumskontorer.

Forstyrrelser fjerner fokus og reducerer effektiviteten, og det er netop det brugen af busylight kan hjælpe med at forhindre. Med de forskellige arbejdsredskaber fra Luxafor, bestemmer medarbejderne selv, hvornår man kan forstyrres, og hvornår man ønsker at arbejde koncentreret og fokuseret. Vores mest populære hjælperedskaber er vores to busylights Luxafor FLAG busylight og Luxafor ORB busylight (eller ikke-forstyrre-lampe, en optaget-lampe m.m.) – og hvis du bruger dem, bliver det synligt, om du er disponibel eller ej. Det sker ved at din busylight på simpel og stilren vis lyser enten grøn og rød. Du kan også bruge andre farver – vis blå, når du er til møde, orange, når du er til frokost eller andet. Vores busylight kan lyse i alle regnbuens farver! Så bliver det hurtigt til en uundværlig hjælp til alle.

Ligeledes kan man sætte en større busylight – fx Luxafor BLUETOOTH busylight - uden for et mødelokale eller sit kontorområde signalerer, at der er optaget, og at gæster ikke lige er velkomne nu, dette medvirker til et mere effektivt møde.

Hvordan arbejder man hjemmefra på en effektiv måde?

Faktisk lidt på samme måde – man signalerer til sine omgivelser, om man må forstyrres eller ej ved brug af en busylight . Det røde og det grønne lys kan nemt forstås af alle i husstanden, og det er dermed en simpel måde at undgå forstyrrelser.

Og du kender sikkert godt den situation, hvor man sidder i et Teams-møde med mikrofonen slået til, og man pludselig bliver nødt til at tale med f.eks. et familiemedlem – det er træls ikke? Her er Luxafor MUTE BUTTON et meget simpelt redskab, man skal blot trykke på den flade knap med fingeren en enkelt gang, så kan man lige give en besked. Det er meget hurtigere end at fumle efter mute-knappen i Teams – og samtidig lyser den klart og tydeligt som en busylight , der signalerer om du vil forstyrres eller ej. To funktioner i ét produkt – både busylight og let tilgængelig mute-knap til mikrofonen!

Kræver det teknisk IT-viden at komme i gang?

Nej, slet ikke – det er plug-and-play og på ingen måde avanceret. Softwaren downloades nemt, og det får strøm fra USB og kan nemt oplades. Se alle vores produkter, der bidrager til færre forstyrrelser og mere effektivt arbejde lige her.